Velkommen

Hei hei. Så flott at du har oppdaget min blogg. Legg gjerne igjen ett lite spor etter deg , så finner jeg deg igjen. De best ønsker til deg fra meg

mandag 12. desember 2011

Så langt fra Gilde- det kjennes på smaken, som det går an...her i hjemmet
Ja ja......jeg har så vist ingen liten pike som smiler søtt til fotografen....blir vel litt feil og si at hun ikke er søt, men jeg får henne aldri til å være "normal" når kameraet kommer.....sånn her er det alltid!
vi husker ikke en gang å gre håret og pynte oss før bakinga begynner...
Vel.
Så er desember her og jeg som mor skaper gode tradisjoner, med dager fylt med gode aktiviteter som barna kan ta m seg her i livet....vi vasker, baker, stryker, tenner lys, baker litt igjen ( for deigen første gang ble halvert FØR den ble bakt ut les: spist opp) finner frem esker hvor julepynten ligger rene og pene og kun klare til å finne sin rette plass i juleheimen!
Gud bedre meg!!!
Lurer veldig på hvordan jeg hadde hatt det i sjela om alt dette var sant????

SÅNN HER ER DET IKKE HOS OSS!!!!

Vi baker jo, men barna ser abselutt ikke ut som sånne pynta og lekre barn jeg ser på GILDE-reklamen på TV.......OG, ikke alt går rolog og harmonisk for seg....jeg vil nemlig lage litt hjerter av pepperkake-deigen, men barna skal bare ha reinsdyr, engler, tre, mann og kone ( de minste formene...hadde det nå vært de store!!)
Så her har vi den første diskusjonen!

Vasker?
Joda, vi gjør det, men det gjør jeg jo ellers og. HELE ÅRET!!!!!
OG, skal vi alle ha hver vår bøtte, klut og ha en sånn "la-oss-føle-det-gode-samhold-uannsett-aktivitet-greie", Så blir det ikke alltid sånn veldig koslig.
Pluss at jeg får jo gjort alt på min måte (den rette ifølge min mann) og til redusert tid om jeg får gjøre det alene...er jeg litt amper i tillegg fordi mannen er litt lite flink til selv å se hva som må gjøres, får jeg hverfall gjort ting......
Det tar jo år og dag og en horde m halvtimer om vi alle skal få hjemmet til å skinne, i fellesskap!
Mulig det hadde gått, men om vi alle hadde vært venner etterpå, er uklart
Og jeg har jammen meg annet og bruke energien min på enn å forklare barna hvor trivelig det er å gjøre noe sammen....få den gode kollektiv følelsen når alle gjør det de klarer......for gjør vi det, kan ingen forlange noe mer av oss....(sitat fra min mor, sagt til meg gj 35 år!!!!!!)

Vasking og stryking lar jeg kommunens arbeidplass for funksjonshemmede gjøre. De gjør en fantastisk jobb og aldri har mine dyner, puter, duker og pledd vært flottere enn når de har vært der nede....ikke koster det så mye heller og de er så glade for å hjelpe.
Er det noen som fortjener en ekstra stjerne er det virkelig  denne etaten!!!!

Tenne lys klarer vi fint!
Det gjør vi nesten hver kveld.
Mulig vi bør bli flinkere til å lære av egne feil, for her en kveld da Tuva startet økten m utblåsing før leggetid, ble stue og kjøkken kledd m en litt ubehagelig lukt og vips så dundrer det i hele huset!
Alarmen går på og du store alpakka for en lyd!!!
Vi må jo vente på at Sector alarm ringer,  for å utveksle koder før lyden stoppes, og det er jo ingen sak i utgangspunktet. MEN,
når dama på sector, hun med den forsiktige stemmen...ringer, og oppgir feil kode,og tar det tid.....med høye plingelyder i bakgrunnen er det ikke helt uproblematisk å oppklare det hele.....litt lyder fra vettskremte barn blandet seg perfekt m herligheten av en lyd....

Sånn har vi det.
Med andre ord er det hos oss sånn det alltid er i denne månden!
Det hersker faktisk en liten ro, for jeg tar egentlig det hele m knusende ro.
Jeg orker ikke tanken på å skal gjøre ditt og datt, for DET SKAL man på en måte gjøre før jul.....
NEI OG NEI!!!

Jeg håper og tror at barna mine får en fin desember måned,  og ja, de har lært hva som skjedde og som er grunnen til at vi feirer 24.desember.

Min sønn var tre og ett halv år da han på julegudstjenesten, høyt og tydelig, sier, litt for høyt, til sin far:
"Pappa, hva gæli han han derre gjort da?"  mens to hender peker opp på altertavla, hvor Jesus henger på korset......
Så jeg er helt sikker på at mine vet at jula er annet enn pakker og baking, stressa mamma, som likssom skal gjøre dobbelt som vanlig, og som pålegger de andre merkelige oppgaver de slett ikke liker.
Jeg fikk meg en liten tankevekker da sønnen min også spør meg, etter en laaaaaang kveld og flere turer ut og inn av rommet hans, om Jesus lever.....Jeg forklarte så godt jeg kunne og får da en sår tilbakemelding:
"ÅÅåååååå, det var dumt, for jeg skulle så gjerne ha snakka litt med han"

Ha en flott adventstid på dine egne premissser og med mye glede og smil!!!
Jeg og vil ha ett fint og koslig julehjem, snille barn som lager noe fint og  kakebokser fylt m kaker.....jeg har nå husket og kaste de gamle smulene som har lagt der i 12 mnd........
Men jeg vil også ha roen over meg.
Jeg vil kose meg og ikke ha dårlig samvittighet for alt jeg likksom bør gjøre, men som jeg ikke gjør!!
Jeg har bare to armer, ett hode, to bein og det setter sine begrensiniger!!!

De beste ønkser fra meg til dere alle!!!

PS. Er det noen som legge rmerke til at mannen i huset nesten IKKE er verdsatt i dette innlegget?
Det er ikke fordi jeg ikke er glad i han, for han er det beste jeg vet, men da ville jeg faktisk ikke bli ferdig.....Jeg er på kurs med meg selv, sånn jeg er jevnt og trutt, og det går ut på å forstå og godta at han tenker og gjør alt sånn jeg ikke gjør det......vanskelig og behov for å slå han i hodet til tider???
JA, jeg har det, men han er jo så flink til så mye annet da.........tror jeg...hi hi

2 kommentarer:

 1. Du får virkelig sagt det du. Herlig!!!
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Hi hi, er vel som i mange hjem det der :)
  Jeg hadde det opplegget for sønnen min første søndag i advent med lysestake i vinduet og levende lys....han lurte på om vi snart var ferdig for han skulle spille et spill på dataen... Phu.
  Klem fra Linda

  SvarSlett